Onderzoek en advies

Bomen over Alles

Onderzoek en advies

Bomen roepen regelmatig vraagtekens op bij mensen. Wat te doen met bomen tijdens een grote verbouwing? Kunnen de paddenstoelen op mijn boom kwaad? Voor dat soort, en nog veel meer vragen, kunt u terecht bij Bomen over Alles. Wij komen langs voor onderzoek en geven een concreet advies.

Ziektes en aantastingen

Bomen zijn levende organismen. Net als alle andere levende organismen kunnen ze last krijgen van ziektes en aantastingen. Denk bijvoorbeeld aan een paddenstoel die niet op uw boom thuishoort of een beestje die de gezondheid van uw boom aantast.

Win advies in en voorkom erger

Paddenstoelen of insecten zijn soms onschuldig, maar kunnen uw boom ook flinke schade toebrengen. Win daarom bij twijfel altijd het advies in van een boomtechnisch adviseur. In een vroeg stadium kan ergere schade vaak worden voorkomen.

Bomen Effect Analyse (BEA)

Bomen zijn constant in beweging. Uw bouwplannen lijken nu misschien nog onschuldig voor de kleine boom op uw bouwkavel, maar op de lange termijn kunnen deze uw boom flinke schade aanbrengen. Bent u van plan om te (ver)bouwen, bestraten of iets anders te veranderen op een plek waar nu bomen staan?

 

Dan kan het dus verstandig zijn om een Boom Effect Analyse (BEA) te laten uitvoeren. Met een BEA wordt inzichtelijk gemaakt wat de gevolgen van de ruimtelijke herindeling zijn voor de aanwezige bomen, op de korte én lange termijn.

Mogelijkheden en advies

Bomen over Alles stelt een op maat gemaakt rapport voor u op, met daarin de effecten van uw bouwplannen op de boom en een advies over welke maatregelen u kunt nemen om de boom duurzaam te behouden.

Wil je vrijblijvend advies?